~LoVeofmYlife~

By: HaFiza HaNifF

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Saturday, 9-May-2009 08:28 Email | Share | | Bookmark
Sport Days Kinderland

family
ken n ejun
 
View all 18 photos...
Wesak day ari tu.. ken nyer Sport day... pagi2 lagi satu family kena bangun sbb nak participate ari ni.. mama cuma contribute Milo Wafer ken kat Kinderland. parent len siap kasi sandiwiches, meehoon, pai, pastries dll..
macam2 event masa sport day ni... Lepas nyanyi lagu Negaraku, Lagu school kinderland.. pastu ade performances dari kelas ken.. tuk game lak.. ken participated game.. Penguin walk, isi air dalam botol, bawa ball pingpong dalam spoon..
Lepas tu ader surprise kat mama, ken nyanyi Lagu U raised me up (Josh Gorban) kat mama sempena Mother Day... n kasi present cup cake, n crown kat mama... nice... thanks.. tak sangka lak ken hafal lagu tu.. tapi version ken ler...



adik pun sampai peluh2nyer.. nak bagi support kat abg... hehe.. cian..

Anyway.. we'r having a good time all day long...





ken n best friend - ejun



Friday, 8-May-2009 06:51 Email | Share | | Bookmark
My Growing Kids....

 
 
 
View all 12 photos...
Pejam celik, pejam celik.. dah bulan May... Ai Fariha dah 1 tahun 1 bulan.. Ken Farihin dah 4 tahun 2 bulan... Sori bebayk kat anak-anak mama.. tak wat birthday party... disebabkan kesibukan melanda.. kesihatan tak mengizinkan.. pendek kata.. kocek pun tak berapa mengizinkan.. so.. terpaksala mama dan papa mengpospone party anak-anakku.... Anak-anak dah besar mula la rasa nak tambah lagik... hehehe






hmmm. khusyuk wat homework!!!



Monday, 20-Apr-2009 09:33 Email | Share | | Bookmark
Ai fariha di landa musibah!!!

muka sakit
 
tido ngan kain gentel
View all 13 photos...
Ai Fariha dimasukkan ke hospital.... sedikit story yang berbentuk info.. khas tuk para parent yang kurang info pasal ni..

Lately Ai fariha selalu kena batuk.. dan tak lalu sangat minum susu.. selalunya... 3-4 aun jer... sebelum ni.. 6-7 auns.. dan makan pun tak lalu sagt.. dan sebelum ni.. mama cuma kasi.. ubat singular (sejenis serbuk.. letak dalam susu) ini krn.. kahak Ai yang terkumpul.. dan singular ni tuk cairkan kahak.. dan kahak akan masuk ke perut dan dikumuhkan... tapi ubat ni tak berkesan pada Ai...

pagi monday ni.. before mama pergi keje.. mama ke klinik dulu tuk check-up Ai lagik.. sbb batuk Ai tak baik2.. then Dr. check Ai nyer history.. may be s/thing wrong with Ai.. then wat Blood Test n nebulizer.. Dr. found out darah ai kena jangkitan bakteria n agak high volume nyer... Dr.tak nak kasi ubat.. cuma kasi ubat nak reducekan fever.. then Dr. terus suruh mama refer hospital..

Mama terus bawa gi hospital.. n.. Dr. kat situ dgn baiknya telah mencepatkan turn Ai dari no 11 ke no 1.. (sbb.. Dr.Klinik tadi bestfriend dier)... heheh.. bile check.. lepas tu Ai kena x-ray.. mmg sah ada infection kat lung.. n Ai kena tahan ward... for 5 days...

macam2 Ai kena.. manual Suction (sedut kahak ikut hidung dan mulut) yg ni paling mama tak tahan.. sampai nangis mama tgk Ai yang meronta2..
pahtu Ai kena amek darah.. n nebulizer every 4 hours...

Dan yang paling scary sekali... n tuk panduan para parents... Dua kali Ai kena kejang. sekali kul 2 pagi.. mama tersedar dari tidur perasan Ai cam gelisah jer.. pastu muka, bibir, tangan jadi pucat dan kebiruan.. buka stokin.. kaki Ai cam kejang.. terus tekan button panggl nurse.. cek temperature.. cuma 37.2 C, pahtu nurse terus masuk ubat ikut bontot.. 1/2 jam lepas tu.. terus temperature Ai naik sampai 39.7 C!!!
then 1/2 jam lepas tu.. baru turun ke 37.1C.. Dr. cakap, kejang ni mmg berlaku kat baby biler temperature start nak naik.. kena ambik action cepat.. jangan biar kejang lama.. sebab takut effect saraf..kadang2 kite ader dengar kes.. budak2 yang cacat, or ader masalah saraf lepas demam panas.. sebenornyer bukan disebabkan kena demam panas.. tapi sebelum nak kena demam panas.. lambat amek action before temperature getting high!!.. So, nasihat kat parent.. jgn berlengah masa anak2 kena cam ni.. tapi mama syukur gak ai kena kat hospital.. kalau kat umah.. tak tau nak wat per... make sure ubat masuk bontot tu ada spare kat umah...

Alhamdullilah.. semuanya ok..... sekarang.. Ai dah bertambah sihat... makan kuat.. minum susu 7 auns tak cukup!!! dan makin aktif... berat pun dah naik!!!











Saturday, 11-Apr-2009 08:54 Email | Share | | Bookmark
Hot Spring - Sungkai, Perak

the Map
rehat sementara menunggu hujan benti
 
View all 11 photos...
11 April 2009.. Sempat meluangkan masa pegi Hot Spring di sungkai, Perak.. tujuan utama sajer nak buat surprise kat Tok Mami ngan Tok Wan.. (Besday Tok Mami) (Retirement Tok Wan)... Ok gak tpt tu... sesuai la nak leisure ujung minggu... malam tu gi memakan kat Taman Botani, Putrajaya... Ken ngan ai siap dapat Belatd Bitrhday Present lagik.. Thanks Uncle ngan Untie!!! Thanks gak kat Uncle Zul n Untie Yan... kasi present kat Ken ngan Ai!!! Anyway.. we' r having a good time with u all...


Thursday, 12-Mar-2009 09:22 Email | Share | | Bookmark
Entry sajer-sajer....

nak bawak jaln.. sekali tido lak...
cak mama!!!
posing sajer2
View all 8 photos...
sebenaonyer tak de idea tapi nak updat gak gambo dlm fp ni... hehehe... Cuti taipusam.. balik kelantan... 1 st time Ai naik flights.. umur 10 bulan.. samer la ngan Abg ken.. umur 10 bulan dah naik flights.. tapi abg ken jauh sket.. gi Sarawak.. hehehe.. Ai ngamuk masa nak take off.. kebetulan dier kena selsema.. hidung tak selesa ler... hmmm.....


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net